sâmbătă, 12 februarie 2011

fluturii detroneaza porumbeii

Astazi, se obisnuieste ca, miresele sau tinerii casatoriti, sa lanseze fluturi, moment ce poate fi emotionant si interesant in desfasurarea unei nunti.
   Multora le pare interesant. Nimeni nu isi poate imagina, cu adevarat, cum arata un zbor de fluturi, dat fiind ca, intre zborul porumbeilor si cel al fluturilor, nu este mare deosebire.
Organismul sensibil al fluturilor si mai dificila accesibilitate la ei nu a surprins in mod deosebit si nu ne-a satisfacut curiozitatea. Impotriva imaginatiei cartitoare a unora, acest moment nu este pregatit prin antrenarea in prinderea fluturilor a unor persoane care alearga pe camp dupa ei, tinand in mana plasa de prins fluturi.
Exista firme specializate care se ocupa de cresterea fluturilor in acest scop si, care, ii transporta la destinatie unde, sunt tinuti intr-un loc racoros si rece in containere adecvate.
Datorita starii lor biologice naturale, fluturii sunt in repaus in timpul transportului si, ceea ce este mai important, nu sufera niciun fel de daune.
Este important sa se stie ca, pentru un efect deosebit al zborului fluturilor, este necesar ca temperatura sa nu fie sub 17 grade C, deoarece, doar la aceasta temperatura, fluturii ies din starea de repaus si sunt capabili sa zboare. Bineinteles, efectul cel mai bun se obtine intr-o zi insorita si lipsita de vant.
Deci, cuplul isi primeste fluturii pe care, pentru un aspect deosebit, este bine sa ii aseze intr-un cosulet frumos impodobit.
fluturi la nunta
Cand tinerii casatoriti ies din biserica sau de la cununia civila, iau in mana cosuletul in care fluturasii abia asteapta sa raspandeasca vestea fericirii cuplului.
In acest scop, firmele specializate se ocupa de cele mai mici amanunte, mici dar foarte importante.
Trebuie sa se acorde atentie si faptului ca, speciile de fluturi, trebuie sa corespunda zonei, locului unde are loc nunta. De regula, ca numar, este nevoie de 30-50 de fluturi dar vestea marelui eveniment poate fi dusa si de 120 de fluturi minunati.
Dupa zbor, fluturii isi vor cauta un loc unde sa isi duca, in continuare, viata dar, dat fiind ca numarul lor este stabilit dinainte, prezenta acestora in zona respectiva nu va dauna mediului.
...si ce este mai grozav? In ciuda noutatii lansarii fluturilor la nunta, acest moment nu necesita o investitie mare, nu este un lux. Cu cateva zeci de lei, se pot lansa roiuri de fluturi din cosuletul frumos impodobit si, in mod sigur, acest moment va avea un efect impresionant asupra invitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu